Politika

Poziv Kriznom štabu ZDK da informiše građane o broju novozaraženih i umrlih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv Kriznom štabu ZDK da informiše građane o broju novozaraženih i umrlih- U svojstvu komandata Štaba civilne zaštite Grada Zenica pozivam Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona da krajnje ozbiljno shvate situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa, odnosno trećim valom koji svakodnevno donosi sve više novozaraženih, ali i odnosi sve više života.

Krajnje je vrijeme da se Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona uozbilji i da shvate kako je od iznimne važnosti za građane da svakodnevno imaju informaciju o broju novozaraženih i umrlih u Zenici, ali i da izvještavaju javnost o svim mjerama koje poduzimaju na prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa.

Samo na taj način, odnosno pravovremnim informisanjem javnosti i stalnim preduzimanjem mjera, građani će shvatiti ozbiljnost situacije, a oni koji i dalje sumnjaju u ovaj svjetski izazov početi će poštovati mjere i na taj način će zaštititi sebe, svoje najmilije, a onda i sve druge sugrađane.

Smatram da je to, posebno u vrijeme modernih tehnologija, apsolutno izvodljivo i da nema izgovora da tako ne bude. Uostalom, dnevni izvještaji objavljivali su se ranije, međutim, ta praksa najednom je prestala.

Građane Zenice pozivam da budu maksimalno odgovorni, te da poštuju mjere i preporuke nadležnih. Samo zajedničkim naporima možemo dobiti ovu bitku i pobijediti nevidljivog neprijatelja.

Sarajevo je trenutno najveće žarište koronavirusa u Evopri, budimo odgovorni i ne dozvolimo da se to desi i Zenici. Nažalost, neuređenost države dovela nas je do toga da još nemamo vakcina i respiratora, da smo prepušteni sami sebi, te da je odgovorno ponašnje i pridržavanje mjera trenutno naš jedini način odbrane od korona virusa.

Komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica Fuad Kasumović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno