Rukomet

Poziv iz RK Čelik: svi u Arenu 07.02. u 18.30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

POZIV IZ RK ČELIK. SVI NA VELIKI DERBI. RUKOMETNI DERBI U GRADSKOJ ARENI ČELIK – DERVENTA (subota u 18,30 h).

„Rezultat je neupitan: mi RK ,,Derventu” jednostavno moramo pobijediti“, kažu Davor Kadić, Aldin Begagić i Haso Ćosić, prvotimci RK ,,Čelika”. Novi kapiten ,,Čelika” – Davor Kadić, a zamjenik kapitena Aldin Mehinović Čupo. Poziv publici da u što većem broju dođu na utakmicu.

Rukometaši ,,Čelika” nastavak sezone u Premijer ligi BiH, kako su najavili na press konferenciji, provešće u borbi za duplu krunu (osvajanje prvenstva i Kupa). RK ,,Čelik”sezonu otvara u subotu 7. februara u 18,30 sati pred domaćom publikom u Gradskoj areni protiv glavnog konkurenta za vrh tabele, ekipe RK Dervente.

„U ovoj godini, kada navršavamo 65 godina postojanja kluba, naši glavni ciljevi su: osvajanje duple krune – prvaka države i Kupa BiH. Za tako visoke ciljeve dobili smo podršku grada i Gradonačelnika, osnovna je poruka sa Press konferencije RK ,,Čelika”. Mi imamo sve uslove: igračke, kadrovske, trenerske, organizacijske, infrastrukturne, imamo najbolju dvoranu u državi, gdje zahvaljujući Gradu treniramo i igramo utakmice i mi idemo na tako visoke sportske ciljeve. Samo novac može zakočiti nepostizanje takvih ciljeva i ostvajanje titula“ – rekao je na početku press konferencije Pane Škrbić, predsjednik kluba i odmah dodao:
„Uprava Grada na čelu sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovćem su nam rekli da novac ne smije biti prepreka na putu postizanja vrhunskih sportskih rezultata RK Čelika u ovoj godini i mi im vjerujemo, kao i u podršku naših sponzora, a dio sredstava ćemo obezbijediti i vlastitim aktivnostima“ – naglasio je Škrbić.

KADIĆ: NOVI KAPITEN
Davor Kadić, koji je oko pet godina brani boje RK ,,Čelika”, izabran je za novog kapitena tima. Zamjenik kapitena je Aldin Mehinović.
„Hvala predsjedniku i treneru Kluba na povjerenju! Hvala mojim saigračima. Velika mi je čast biti kapiten RK,,Čelika”, kluba koji ima svjetlu istoriju i koji je u ovom gradu iu državi insitucija. Ja iako nisam rođeni Zeničanin, već pet godina sam u ,,Čeliku” i volim ovaj grad kao najrođeniji, odlično se slažem sa saigačima i razumijem se sa publikom. Kad je riječ o ciljevima: dupla kruna je svakako veliki izazov i veliki cilj, ali mislim da ne treba smatrati neuspjehom ako makar jednu titulu ove godine donesemo u Zenicu“ – rekao je Davor Kadić.
„Što se utakmice sa RK Derventom tiče oni imaju odličnu ekipu, sada su se, upauzi, pojačali, a tamo je i naš bivši golman Dragan Starčević, koji nas odlično poznaje, ali u Zenici i pored svega toga, ne mogu imati prolaz. Bodovi ostaju u Zenici!“ – zaključio je Kadić.

BEGAGIĆ: ZA PORAZ OD JESENAS, VRATITI IM SA KAMATAMA
Aldin Begagić je sportski direktor i jedan od stubova ekipe ,,Čelika” na terenu.
On je na press konferenciji rekao:
„Najteži dio prvenstva imamo u prva četiri kola. Nakon toga će biti sve mnogo jasnije, jer igramo prvo kolo protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto, RK Dervente kod kuće. U drugom kolu idemo uvijek jakom Konjuhu u Živinice. U trećem kolu nam dolazi izuzetno pojačana Vogošća, a u četvrtom kolu idemo u Sarajevo kod našeg najvećeg rivala ,,Bosne”. Ako to sve prođe kako treba za nas, onda ćemo u prvenstvu dalje nastaviti ,,ploviti” kako treba. ,,Derventa” nam je jedina nanijela poraz u prvenstvu jesenas i to je razlog da im sve vratimo s kamatama. Pozivam našu publiku da u što većem broju dođe na utakmicu i bodre nas, jer mi na krilima publike dajemo posebno izuzetno dobre partije“-kazao je Aldin Begagić.

HASO ĆOSIĆ: POZIV PUBLICI
„Vratio sam se u svoj rodni grad nakon,,izleta” i igara za RK Vogošću. Sretan sam zbog povratka u moj matični klub. Daću sve od sebe da pregazimo ,,Derventu” i pozivam publiku, koja me uvijek hrabrila dok sam igrao za Čelik. Nadam se da me nije zaboravila i pozivam publiku da dođe na ovu utakmicu“ – kaže Haso Ćosić, povratnik u redove Čelika.

65 GODINA RK ČELIK
„Program obilježavanja 65. godišnjice ovog kluba, sa sjajnom tradicijom, sastoji se od popularizacije rukometa u gradu putem prijema novih članova u Rukometnu školu ,,Čelika”, odnosno rukometnu akademiju. Zatim, ići ćemo na izradu monografije ,,65 godina postojanja Čelika” i na organizaciju međunarodnog rukometnog turnira. Monografija ,,65 godina rukometa” će biti rađena na bazi sjećanja
rukometaša ,,Čelika” svih generacija, posebno onih starijih, pa molimo sve bivše igrače da se jave u Upravu kluba kako bi pomogli pri izradi monogafije“ – istakao je, na kraju, Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.
IZ RUKOMETNOG KLUBA ČELIK POZIVAJU VAS. U SUBOTU SVI NA RUKOMET!
7. FEBRUARA U 18.30 SATI – GRADSKA ARENA!

RK Čelik Zenica

R10rerere



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno