Rukomet

Čelik ponovo prvi u Premijer ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH, 14.KOLO. POBJEDA ČELIKA U DERBIJU ZA PRVO MJESTO. RK ČELIK – RK DERVENTA 30:26 – ARENA u Zenici; Početak: u 18:30 sati; Gledalaca: oko 600. Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar), delegat Zoran Anušić (Prijedor); U derbi utakmici 14. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Dervente iz istoimenog grada. Utakmica je završena rezultatom 30:26 (14:10) za Čelik.

Sastavi ekipa:
RK ČELIK: Kadić, Dervenčić, Martić, Adnan Begagić, Jaškić, Beganović, Hadžihasić (21 odbrana), Mehić, Memić, Mujanović, Mehinović, Aldin Begagić, Zvekić, Ćosić, Tufekčić, Begović. (Trener Adnan Bašić).

RK DERVENTA: Bojić, Živanić, Stanković Stanko, Sibinčić, Đurđević, Zemunović, Ninković, Mišanović, Zekić Nemanja, Starčević, Stanković Borislav, Čustić, Marčeta, Pekić, Zekić Vukašin (Trener Zoran Dokić).

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić 8, Adnan Jaškić 6, te Aldin Begagić i Aldin Mehinović po 5 golova.
Najviše golova za Derventu postigli su: Mirko Marčeta 7, te Z.Sibinčić, S.Pekić i S.Stanković po 4 gola.

Sedmerci za Čelik: 5 (5); Sedmerci za Derventu: 5 (10);
Isključenja: Čelik (14′); Derventa ( 8′);

Rukometaši Čelika ostvarili su veliku pobjedu u derbiju kola protiv Dervente na krilima svog golmana Jasmina Hadžihasića sa 21 odbranom (3 sedmerca).
Inače, domaći su od početka utakmice imali vođstvo, a gosti su uspjeli samo dva puta da izjednače (1:1) i (2:2). Sve ostalo vrijeme Čelik je vodio. U prvom poluvremenu najveće vođstvo bilo je, u nekoliko navrata, po 5 golova. Prvo poluvrijeme je završeno sa 4 gola prednosti za domaće (14:10).
Drugo poluvrijeme domaći kreću još furioznije i ubrzo ostvaruju dva puta po 7 golova prednosti (19:12) i (20:13). U 42.minuti ostvarena je i najveća prednost za domaće od 8 golova (21:13).
Do kraja utakmice gosti uspjevaju samo da smanje vođstvo Čelika na razliku iz prvog poluvremena, tako da je drugo poluvrijeme završeno neriješeno 16:16.
U izjavi nakon utakmice trener gostiju Zoran Dokić i igrač Zvjezdan Sibinčić ističu zasluženu pobjedu Čelika, upućuju čestitke domaćinu na pobjedi, a za igru Dervente kažu da su podbacili.
Trener Čelika Adnan Bašić ističe zadovoljstvo rezultatom, ali ne i igrom, jer nisu ispoštovali neke dogovore.
Golman domaćih, Jasmin Hadžihasič, ističe da je utakmica bila teška, da su podbacili u odbrani, ali da su zasluženo pobjedili.

Za igrača utakmice proglašen je Jasmin Hadžihasić, golman Čelika sa 21 odbranom (3 sedmerca).
Današnja pobjeda je 11. Čelikova u prvenstvu i ovom pobjedom Zeničani su zasjeli na prvo mjesto u Premijer ligi BiH.

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno