Biznis

Pozitivna priča: HT Company Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od 150 preduzeća pokrenulo je svoju poslovnu priču u Biznis inkubatoru Zenica. Malo je onih koji nisu uspjeli, a ako je biznis i bio u problemu, pronašli su alternativni način opstanka prvobitne ideje ili su modifikovali prvobitnu zamisao i nastavili poslovanje. Proces inkubiranja traje pet godina, a neki od stanara Inkubatora svoje mjesto na tržištu potražili su i prije nego su okončali maksimalni period inkubiranja, a nekima je trebalo i nešto duže iz objektivnih razloga (npr. izgradnja vlastitig objekta). ZEDA koja upravlja Inkubatorom otkako ga je osnovao Grad Zenica, uvijek zajedno sa korisnicima pronalazi najpovoljnije rješenje.

Svoje početne poslovne korake u Biznis inkubatoru Zenica napravio je i Adnan Muratović (31), profesor islamskih nauka po struci koji je osnovao preduzeće HT Company d.o.o Zenica.

Ovo preduzeće koje se bavi proizvodnjom PVC stolarije i aluminijskih proizvoda, a osnovano je krajem marta 2021. godine.

-„Mi se bavimo proizvodnjom PVC stolarije, aluminijskih (rolo) garažnih vrata, sekcionih garažnih vrata, aluminijskih i PVC roletni, aluminijskih ograda, kapija i sl. Prvenstveno se trudimo da koristimo provjerene i kvalitetne materijale kako iz Turske, tako i iz Njemačke i dr. zemalja. Cilj nam je kvalitet, zato i jeste moto našeg preduzeća „Posvećeni kvalitetu““ – rekao je Adnan, osnivač i vlasnik ovog preduzeća koji je svoje mjesto u Inkubatoru potražio zahvaljući preporuci prijatelja čije preduzeće već posluje u Inkubatotoru. Dobar glas daleko se čuje, zar ne?!

-„Na Biznis inkubator sam se odlučio po preporuci velikih prijatelja iz preduzeća HAGI d.o.o, i nisam se pokajao, jer nam je Biznis inkubator u mnogome pomogao razvoju preduzeća kada je to bilo najteže. Očekivao sam da će nam Biznis inkubator, kao i ZEDA i Grad Zenica izaći u susret u pogledu olakšavanja pokretanja prvog biznisa, što se naravno i desilo. Kroz olakšan način pronalaska adekvatnog poslovnog prostora, olakšano prikupljanje dokumentacije, kao i sam poticaj Grada Zenice, mi smo uspjeli da za nekoliko mjeseci preduzeće učiniti stabilnim i održivim. Sama saradnja sa Agencijom ZEDA i boravak u Biznis inkubatoru daje dodatnu ozbiljnost preduzeću, tako da smo uspjeli da napravimo dosta kvalitetnih saradnji sa nekim strankama i van granica Bosne i Hercegovine“ – naglasio je Adnan otkrivši da je cilj ovog preduzeća veća saradnja sa stranim klijentima, te proširivanje posla na rad sa aluminijskom stolarijom.

Proizvode ovog preduzeća možete pogledati na Facebook stranici HT Zenica https://www.facebook.com/htzenica ,  a možete ih i posjetiti u Poslovnoj Zoni Zenica 1, na adresi Zmaja od Bosne bb, u Biznis inkubatoru Zenica.

Bila je ovo još jedna pozitivna poslovna priča iz Biznis inkubatora Zenica, a već sljedeći put, predstavićemo još jednog od stanara inkubatora koji je krenuo putem ostvarenja snova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno