Naše

Pozitivan primjer: vrijedni radnici i pomoć ALBA-e

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozitivan primjer: vrijedni radnici i pomoć ALBA-e – Dva dana zaredom idem roditeljima i srećem radnike Albe, kose travu u parku na Kanalu. Napokon da predgrađa dođu na red. Moram pohvaliti Albu, jer se njihov rad u Zenici sve više vidi. Nove kante po gradu, uređenja zelenih površina, čišćenje. Pišem ustvari drugi status o njima u zadnjih nekoliko mjeseci. Ovaj put pozitivan.

Alba je, prije svega, društveno odgovorno preduzeće. Nekoliko projekata udruženja planinara Vedro su podržali sponzorstvom. Učestvovali su u promovisanju trčanja u našem gradu. Ponajviše sam oduševljena podrškom koju su neki dan pružili pri uređenju dvorišta Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Zenici u sklopu zgrade ‘Dom-porodica’.

Obezbijedili su sadnice cvijeća i zajedno sa korisnicima posadili iste. Mogli su dati samo donaciju, bilo bi dovoljno. Ipak, oni su se uključili u akciju i sami radili sa našim korisnicima. Jedna grupa “prekul” volontera ukrasila je zidove grafitima i velika pohvala ide i za njih.

Helem, Alba je primjer dobre organizacije. Još samo da riješimo problem odlaganja smeća na Kanalu, zbog Velike pijace, i biće mi faaakat dragi. Bravo i hvala!

(Posebno bravo ide za moje kreativne kolege i roditelje u Zenici)
D.S. na FB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno