fbpx
Posuđeno

Pozitivan primjer: Stanari osvijetlili prolaz

Pozitivan primjer: Stanari osvijetlili prolaz – Stranari ulaza T7 u Kineskom zidu su odlučili da prestanu čekati ispunjenje  obećanja o rješavanju dugogodišnjeg  problema vezanog za nepostojanje rasvjete prolaza kroz ovaj stambeni blok, koji služi za prolaz pješaka  na  potezu Potočka  džamija- trg Alije  Izetbegovića.

Neosvijetljeni prolaz je do sada, a naročito u zimskom periodu kada se rano smrači, izgledao kao mračni tunel. Zbog slabe  vidljivosti  često su se dešavali napadi na sugrađane i djecu, bio je mjesto gdje su se mnogi prolaznici povrijedili a  nekima  je, nažalost, služio kao javni wc.

Do sada smo mnogo puta ovaj problem  pokušali riješiti preko Mjesne  zajednice i Gradskog vijeća, ali osim obećanja  o rekonstrukciji rasvjete, nismo dobili ništa. Odlučili smo ugraditi i održavati osvjetljenje prolaza iz vlastitih sredstava, da bude  od koristi stanarima  i svim sugrađanima koji će  biti u prilici da ovuda prolaze. Želimo da naš primjer bude  motivacija i ostalim kućnim savjetima da umjesto posmatrača, koji čekaju da nam država  učini nešto,  budemo pokretači  korisnih akcija – kazali su nam stanari ulaza T7.

Direktno.ba