Info

Povećanje padavina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Topljenje snijega i kiša su obilježili protekla dva dana, a slično vrijeme zadržat će se tokom cijele sedmice. Ove sedmice možemo očekivati uglavnom kišu i ponegdje snijeg. Padavine će biti koncentrisane uglavnom na jugu zemlje, te sjeverozapadu i jugozapadu Bosne i Hercegovine.

“Kiša nas očekuje cijele sedmice, a u naredni ponedjeljak možemo očekivati manje padavine, dok se za četvrtak naredne sedmice padavine ne očekuju”, rečeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH (FHMZ). Intenzitet padavina biće veći nego što je zabilježeno proteklih dana.

“U srijedu možemo očekivati znatno jače padavine, od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a krajem sedmice možemo očekivati smanjenje intenziteta, od 5 do 20 litara po metru kvadratnom u 24 sata”, rečeno je iz FHMZ-a.

Temperaturni interval kretat će se od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni, dok je dnevna temperatura od 4 do 9, a na jugu do 12 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno