Info

Husein ef. Čajlaković u Roterdamu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IKC “Selam” Roterdam, u iščekivanju dolaska novog imama iz BiH, pozvao je u višednevnu posjetu hafiza Husein ef. Čajlakovića, popularnog vaiza iz domovine. Ugledni imam, osim klanjanja džume namaza i druženja s džematlijama naveče, u subotu se predstavio velikom auditorijumu na mevludskom programu koji su izveli imami IZ Bošnjaka Holandije.

Nakon mevluda, hafiz Čajlaković govorio je sa simpatijama o velikom roterdamskom džematu u kojem žive pobožni Bošnjaci, te uputio nekoliko savjeta o značaju i vrijednostima očuvanja vjere i tradicije u bošnjačkim kućama daleko od domovine.

U prepunoj džamiji posjetiocima su se kratko obratili i hadži Hurem Agić s informacijom o akciji prikupljanja novca za kupovinu većeg prostora te hadži Jusuf Elezović, predsjednik džemata. Vrlo zadovoljan posjetom, Elezović se zahvalio gostima koji su stigli iz mnogih džemata a potom pozvao sve na bogatu zakusku, donaciju žena džemata “Selam”.

Druženje s hafizom Čajlakovićem nastavljeno je i u divanhani džamije do duboko u noć s brojnim pitanjima posjetilaca na koje je gost iz Zenice strpljivo odgovarao.

AVAZ / A.HU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno