Zenica

Povećan broj hospitaliziranih pacijenata zbog korone u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trenutno se ukupno 14 pacijenata nalazi se na liječenju od infekcije Covida-19 u dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu, što je znatno više nego početkom prošle sedmice, a po prvi put isti broj hospitaliziranih imaju Opća bolnica Tešanj i Kantonalna bolnica Zenica.

Tešanjska je bolnica prošle sedmice na Odjelu za Covid-19 imala samo jednog pacijenta, a trenutno ih je sedam.

I dalje to nije tako veliko opterećenje za nas, ali je očito da pandemija ne jenjava te da, kao što stalno upozoravamo, treba biti oprezan. Ne radi se ni o teškim slučajevima, ali njihovo stanje ipak zahtijeva hospitalizaciju – ističe direktor OBT Omer Bedak.

Kantonalna bolnica Zenica, kako je potvrdio Feni direktor Rasim Skomorac, na liječenju ima sedam, odnosno jednog pacijenata više nego u prošli ponedjeljak. Zenička bolnica posjeduje Respiratorni centar te zbrinjava i najteže slučajeve, ali je po današnjim podacima situacija stabilna.

Trenutno nemamo nijednog pacijenta na Odjelu za intenzivnu njegu Covid-19, odnosno niko nije na respiratoru. Preko vikenda nismo imali ni preminulih pacijenta, a zadnji smrtni slučaj zaraženog pacijenta koronavirusom imali smo 6. aprila – napominje Skomorac.

Uprkos povećanju broja hospitaliziranih, obje bolnice u tom kantonu funkcioniraju normalno.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno