Zenica

FOTO: Putem MONKS ZDK za energetsku efikasnost na UNZE uloženo skoro tri miliona KM 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona proteklih mjeseci u objekte Univerziteta u Zenici (UNZE) uloženo je skoro tri (3) miliona KM, potvrdio je za Zenicablog ministar Spahija Kozlić.

Na Univerzitetu u Zenici pri kraju su veliki infrastrukturni radovi u okviru projekta energetske efikasnosti na zgradama tri fakulteta. Na zgradi Mašinskog fakulteta, gdje je uloženo oko 960.000 KM, radi se termička obrada fasada vanjskih zidova (uključivo i zgrada sportske sale), zamjena vanjske stolarije, termoizolacija krova, ugradnja regulacionih ventila, ugradnja termostatskih ventila i parcijalna zamjena rasvjetnih tijela. Na zgradi Metalurško-tehnološkog fakulteta (vrijednost radova je preko milion KM) radi se termička obrada fasade, termoizolacija krova, zamjena vanjske stolarije, ugradnja termostatskih ventila, zamjena toplotne podstanice i parcijalna zamjena rasvjetnih tijela. Na zgradi Filozofskog fakulteta, sa vrijednošću radova u iznosu od skoro 600.000, završavaju se poslovi na fasadi, termoizolaciji krova, zamjeni stolarije, ugradnji termostatskih ventila, hidrauličnom balansiranju toplotnog sistema i parcijalnoj zamjeni rasvjetnih tijela.
-Ovo su do sada daleko najveća ulaganja Ministarstva i Vlade ZDK za rekonstrukciju na Univerzitetu u Zenici od kako je formiran i u znatnoj će mjeri poboljšati prostorne uslove za studiranje, istakao je ministar Kozlić.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno