Naše

POTVRĐENO: Grad Zenica napravio grešku zbog koje građanima kasne sredstva od EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, kao što smo i ranije objavili, sve svoje obaveze završilo još u četvrtak, 21.12.2023. godine, a uplate su vršene po podacima koji su nam dostavljeni iz općina, odnosno gradova, stoji u pisanom odgovoru koji je Zenicablog dobio iz Ministarstva rada i socijalne politike FBIH na upit.

Podsjećamo, jutros smo NA OVOM LINKU objavili da je administrativna greška bila razlog što Zeničani danima čekaju isplatu

-Dakle, tačna je informacija koju ste dobili od Ministarstva finansija. Sredstva su se vratila jer su četiri lokalne samouprave, među njima i Grad Zenica, poslali nepotpune podatke, odnosno samo transakcijski broj.

Ministarstvo rada i socijalne politike poslalo je na adrese sve četiri lokalne samouprave zahtjev za dopunu podataka, te odmah po pristizanju istih, nalozi su ponovo uneseni, a naš sistem pokazuje da su jučer ujutro i povučeni od strane Ministarstva finansija FBiH.

Dakle, greška je u nepotpuno dostavljenim podacima kod ove četiri općine, odnosno grada. Osim Zenice, takav slučaj je još zabilježen za Općinu Doboj Istok, Općinu Bugojno i Općinu Dobretići, stoji u odgovoru našem portalu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno