Sudske klupe

Potvrđena optužnica zbog nesavjesnog liječenja u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 01.10.2020.godine podiglo je optužnicu protiv Hodžić Jasmina zbog krivičnog djela Nesavjesno liječenje iz člana 229. stav 3. u vezi stavom 1. KZ F BiH.
Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 02.10.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici. Optužnicom se navedeno lice tereti da je primjenom očito neprikladnog načina i sredstva liječenja prourokovao pogoršanje zdravstvenog stanja neke osobe.
Tekst optužnice možete pročitati OVDJE
Napomena Tužilaštva ZDK: Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona napominje o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, treba da imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno