Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv tri osobe zbog smrti djevojčice Džene Gadžun.

Naime, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić.

Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Podsjetit ćemo, djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun u novembru 2021. godine operisana je u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad. Utvrđeno je i da ordinacija nije imala verificiranu opremu.

Djevojčica je nakon operacije prebačena na KCUS, gdje je nakon šest dana kome preminula.

Odbor za medicinsku etiku i deonotogiju Ljekarske komore Kantona Sarajevo ustanovio je da su dr. Suad Rožajac i dr. Jasmina Halimić-Alajbegović radili suprotno Kodeksu medicinske etike i deontologije, a u slučaju operacije u ordinaciji “Bejtović” preminule djevojčice Džene Gadžun.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno