Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv Sanela Arslanija kojeg je policija sustigla i uhapsila u Hecama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 21.12.2020. godine podiglo je optužnicu protiv Arslani Sanela zbog krivičnog djela krađa iz člana 286. stav 1. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 24.12.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju. Optužnicom se navedeno lice tereti da je tuđu pokretnu stvar oduzeo drugom s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist.
Zenicablog je u junu prošle godine NA OVOM LINKU objavio informaciju o hapšenju
O P T U Ž N I C A
Protiv:
ARSLANI SANELA, iz Tuzle, osuđivan više puta za krivična djela iz člana 287. KZ FBiH, iz člana 359. KZ FBiH, iz člana 358. KZ FBiH, iz člana 232. KZ RS, što je:
dana 20.06.2020. godine, oko 18,15 sati, na području općine Doboj Jug, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, došao do porodične kuće vlasništvo D. H., koja se nalazi u mjestu Mravići, ušao u dvorište gdje se nalazilo parkirano putničko vozilu marke „VW“  tip IT model Touran, sive boje, reg. oznaka ………, vlasništvo oštećenog D.H., prišao istom i kada je uočio da je vozilo otključano i da se u istom nalazi ključ u bravi za stavljanje vozila u pogon, iskoristio nepažnju i odsutnost vlasnika, sjeo u navedeno vozilo, stavio ga u pogon i istim se odvezao u pravcu Zenice i dok se vozio magistralnim putem M-17 u mjestu Nemila, za njim je krenulo policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom, kojem se pridružio i policijski kombi sa upaljenim rotacionim svjetlima, a po prijavi vlasnika da je vozilo marke „VW Touran“ otuđeno, a koja policijska vozila su ga pokušala zaustaviti, korištenjem zvučnih i svjetlosnih signala, na koje naredbe o zaustavljanju se oglušio, te nastavio vožnju do mjesta Hece, grad Zenica, gdje se isključio sa puta M-17, nakon čega je izašao iz vozila i pobjegao u obližnju šumu, gdje je od strane policijskih službenika lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Centar, oštetivši na taj način vlasnika D. H. za iznos koji prelazi 500,00 KM, dakle, tuđu pokretnu stvar oduzeo drugom s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist, čime je učinio krivično djelo krađa iz člana 286. stav 1. KZ F BiH.
Molimo Vas da imate kod informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno