Sudske klupe

Potvrđena optužnica: Nedžad Šehić napao policajca zbog izmještanja BMW-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potvrđena optužnica: Nedžad Šehić napao policajca zbog izmještanja BMW-a  – Optužnica protiv Nedžada Šehića iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359. stav 1. KZ F BiH, potvrđena je od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Zenicablog donosi skraćeni tekst optužnice KT ZDK, koja je potvrđena: 

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m O P T U Ž N I C U 

       Protiv ŠEHIĆ NEDŽADA što je:

Dana 21.07.2015. godine oko 15,20 sati, u Ulici Travnička cesta u Zenici, nakon što je zapazio da policijski službenici PS Centar Bilić Mario i Porča Esnaf preduzimaju službenu radnju izmještanja p.m.v. marke „BMW“ specijalnim vozilom „Pauk“ zbog nepropisnog parkiranja, prišao im i obratio se riječima: „Šta je klošari jedni, jebete samo sirotinju, ne smijete da radite svoj posao“, a kada je od strane policijskih službenika upozoren na svoje nedolično ponašanje, nastavio je sa omalovažavanjem i vrijeđanjem riječima: „De privedite me, ako smijete p…. jedne“, da bi nakon toga prišao policajcu Bilić Mariu, uhvatio ga rukama za vrat i zadao mu jedan udarac zatvorenom pesnicom u predio desne strane vrata, strgao mu desni džep na košulji kao i desnu paletu sa ramena, nakon čega su policijski službenici upotrebom fizičke snage stavili ga pod kontrolu, lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje u PS Centar.

            dakle, napao službenu osobu u vršenju poslova javne sigurnosti i čuvanja javnog reda,    čime je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359. stav 1. KZ F BiH.

Napomena:

„Potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno