Biznis

Potrošači u svijetu najviše cijene njemačke proizvode, najmanje kineske

Potrošači u svijetu najviše cijene njemačke proizvode, najmanje kineske – Potrošači širom svijeta najviše cijene proizvode iz Njemačke, a najmanje iz Kine, pokazuje istraživanje agencije za istraživanje javnog mnjenja “JuGov” i univerziteta Kembridž.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocijenilo njemačke proizvode, a samo šest posto dalo im je negativnu ocjenu, pokazuju rezultati ankete koja je obavljena online.

Prema ovoj anketi, Njemačka je na prvom mjestu sa 45 osvojenih bodova, dok je Italija na drugom sa 38 bodova. U stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obje sa po 34 boda, Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Istovremeno, kineske proizvode 44 posto ispitanika ocijenilo je negativno, a 15 posto pozitivno, prenose mediji. Kina je sa 29 bodova završila na posljednjem mjestu u grupi zemalja proizvođača.

Anketirani su potrošači iz zemalja i regiona sa visokim ličnim dohotkom, uključujući EU, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

“Naše istraživanje pokazuje da porijeklo proizvoda i dalje bitno oblikuje njegovu percepciju među potrošačima”, zaključili su istraživači.

N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem