Zenica

Potpisivanje Ugovora o položaju i djelovanju IPF u okviru UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisivanje Ugovora o položaju i djelovanju IPF u okviru UNZE – U Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, održan je radno-konsultativni sasatnak, koji je organizaovao ministar Mensur Sinanović  kojem su prisustvovali rektor UNZE, prof. dr. Damir Kukić i prorektor prof. dr. Enes Hašić te prof. dr. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta.

Na sastanku su razmatrana  sva relevantna pitanja koja se odnose na pripreme za izradu i potpisivanje novog Ugovora o položaju i djelovanju Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Javne ustanove Univerzitet u Zenici, a kojim bi se bliže definisala sva bitna statusna ali i akademska pitanja budućeg položaja i djelovanja Islamskog pedagoškog fakulteta u okvirima Univerziteta u Zenici.

Naime, učesnici sastanka usaglasili su se o potrebi  definisanja odredbi novog ugovora, jer zaključeni ugovor, iz 2004. godine, u ovom trenutku, nije dovoljan pravni okvir u smislu dostignutog  nivoa  akademskog  razvoja  JU Univerzitet u Zenici, kao i iskazanih potreba poboljšanja sveukupnog položaja i statusa Islamskog pedagoškog fakulteta unutar ovog univerziteta kao integrisane visokoškolske ustanove. S tim u vezi, a najkasnije do 30.06.2018. godine, uslijedit će i neophodna dodatna usaglašavanja na izradi odnosno potpisivanju konačnog Prijedloga ugovora, u skladu sa prethodno zauzetim stajalištima i datim smjernicama Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Rijaseta Islamske zajednice u BiH, kao ovlaštenih predstavnika osnivača.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno