Info

Potpisivanje sporazuma o saradnji između Univerziteta u Zenici i Grada Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusuf Duraković i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Larisa Velić, jutros su posjetili Grad Sarajevo i gradonačelnicu gđu dr. Benjaminu Londrc-Karić, s ciljem jačanja saradnje između ove dvije ustanove.

Ističemo i da je gradonačelnica gđa dr. Benjamina Londrc-Karić itekako vezana za Univerzitet u Zenici, jer je bila angažovana u nastavnom procesu Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, što je rezultiralo i nastavkom dalje saradnje između Univerziteta i Grada Sarajeva.

S tim u vezi potpisan je i Sporazum o saradnji između Univerziteta u Zenici i Grada Sarajeva. Potpisnici Sporazuma saglasni su da postoji zajednički interes za saradnju na polju naučnog i istraživačkog djelovanja, te unapređenju kvalitete obrazovnog proces.

Univerzitet u Zenici i Grad Sarajevo zajednički će nastupati prema međunarodnim i drugim raspoloživim fondovima, sa ciljem povlačenja dodatnih sredstava za projekte iz oblasti obrazovanja, te poboljšanju i unapređenju obrazovnog procesa.

Takođe će zajednički organizovati konferencije, radionice, seminare, te druge događaje od značaja za ove dvije ustanove i Bosnu i Hercegovinu općenito. Prvi zajednički događaj će biti konferencija koja će se održati 24.02.2022. godine u Vijećnici na temu „Imovinskopravni odnosi i državna imovina“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno