Info

ESV ZDK podržalo donošenje izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je 30. sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK. Na sjednici je, u skladu sa usvojenim dnevnim redom, potpisan Anex Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK te razmatrana Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja u ovom kantonu za 2021. godinu.

Socijalni partneri su nakon razmatranja dokument jednoglasno primili k znanju te dali punu podršku Vladi ZDK-a za iznalaženje rješenja za sistemsko rješavanje problema nezaposlenosti i gorućeg problema na tržištu rada – odlivu radne snage.

U nastavku sjednice socijalni partneri su jednoglasno podržali donošenje Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine, zauzevši jednoglasan stav da je ovo put kojim će se ispraviti dugogodišnja nepravda učinjena prema kantonima koji su generatori privrednog razvoja Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno