Zenica

Potpisani ugovori za realizaciju projekata iz oblasti kulture, sporta i istorije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisani ugovori za realizaciju projekata iz oblasti kulture, sporta i istorije – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas ugovore sa ovlaštenim predstavnicima organizacija i udruženja odnosno udruga proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 odabranih po javnom pozivu za predaju prijedloga projekata u sklopu raspodjele budžetskih sredstava za 2020. godinu.

Sredstva u ukupnom iznosu od 65.000,00 KM odobrena su za realizaciju 20 projekata iz oblasti kulture, sporta i istorije.

Pojedinačni odobreni iznosi po projektu kreću se od 500,00 do 5.000,00 KM.

Učešće u javnom pozivu bilo je otvoreno i na jednakim osnovama za sve formalno registrovane boračke organizacije i udruženja koja su registrovana za djelovanje na području Grada Zenica.

Rok za implementaciju odobrenih projekata je 31.12.2020. godine.

“Prvi smo u Bosni i Hercegovini ukinuli finansiranje boračkih organizacija i udruženja i opredijelili se da sredstva dodjeljujemo za realizaciju projekata. Pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite su u nadležnosti Federacije i kantona. Grad Zenica ne može odlučiti o tome koja organizacija ili udruženje je temeljno. Smatramo da je ovakav princip ispravniji, ustvari to je evropski princip odobravanja javnog novca. U narednim godinama planiramo povećati iznos sredstava za ove namjene”, istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je pozvao predstavnike boračkih organizacija i udruženja da pripremaju veće i složenije projekte te dodao da će Gradska uprava Zenice biti na raspolaganju svima koji izraze interes da se na ovakav način bore za svoje udruženje i finansijska sredstva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno