Zenica

Potpisani ugovori u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u prostorijama gradonačelnika Grada Zenica održan svečani događaj potpisivanja ugovora s kandidatima odabranim u okviru Projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“. Sedam uspješnih kandidata, Lejla Kovač, Amer Čerimić, Jasmin Kišija, Siniša Milenković, Aldina Bajrambašić, Haris Bošnjak i Edin Muslija, dobili su sredstva u sklopu ovog projekta koji ima za cilj poticanje zapošljavanja i stvaranje novih radnih mjesta u Gradu Zenica. Ukupna vrijednost odobrenih sredstava za sedam odabranih kandidata iznosi 58.800 KM

Ovaj javni poziv objavljen je u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“, koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), a finansira ga Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, čestitao je odabranim korisnicima i istakao: “Grad Zenica na razne načine nastoji potaknuti mlade ljude da pokrenu vlastite biznise. Između ostalog, ovaj put to činimo putem projekta iSKOraK. Osim toga, konstantno ulažemo u razvoj Poslovne zone Zenica 1, ali radimo i na uspostavljanju novih poslovnih zona. Nastojimo poduzimati konkretne mjere u cilju podrške privrednicima i unaprjeđenja poslovnog ambijenta grada Zenica.”

Gradonačelnik Kasumović je najavio da će Grad Zenica nastaviti pratiti odabrane korisnike po ovom javnom pozivu, kao i druge mlade osobe koje imaju vlastite poslovne ideje.

Aplikanti koji su ostvarili pravo na podršku zahvalili su se Gradu Zenica, Evropskoj uniji i Međunarodnoj organizaciji rada u Bosni i Hercegovini te naglasili da su tokom obuke stekli korisno iskustvo.

Također su istakli da su zadovoljni odobrenim sredstvima i da će im ona značajno pomoći u realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti.

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM predstavljaju sredstva koje je osigurala Evropska unija, dok iznos od 197.259,92 KM predstavlja sufinansiranje Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno