Zenica

Potpisan ugovor o subvencioniranju prijevoza penzionera u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisivanjem ugovora o subvencioniranju prijevoza za penzionere grada Zenica danas je označeno kontinuirano zalaganje Gradske uprave, predvođene gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, za podršku ovoj grupaciji društva.

Potpisivanje, koje se održalo u prostorijama Gradske uprave, okupilo je ključne aktere: gradonačelnika Fuada Kasumovića, predsjednika Udruženja penzionera Mirsada Buljubašića te predstavnika prijevozne agencije “Prevoz Putnika”, Eldina Čivića.

Gradonačelnik Kasumović istakao je važnost ove inicijative za penzionere, naglašavajući: “Penzioneri su najugroženija kategorija u našem društvu i podrška koju im pružamo kroz subvencioniranje prijevoza ima izuzetan značaj. Grad Zenica je za ovu svrhu izdvojio 75.000 KM, a Udruženje penzionera će samostalno organizirati raspodjelu među svojim članovima. Grad Zenica nastavlja kroz druge različite programe podržavati naše penzionere.”

Ugovor predviđa subvencioniranje mjesečnih karata za sve linije u trajanju od godinu dana, u saradnji s prijevoznom agencijom “Prevoz Putnika”, koja je odabrana kao partner za narednih petnaest godina. Predsjednik Udruženja penzionera, Mirsad Buljubašić, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi Zenica na čelu s gradonačelnikom Kasumovićem, ističući njihovu ulogu kao najveće podrške penzionerima u ovom gradu.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno