Zenica

Potpisan ugovor o regulaciji odvodnje ispod podvožnjaka u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnela Isaka potpisan je ugovor o sanaciji priključne saobraćajnice na regionalnu cestu R445 Nemila-Zenica i regulaciji odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila.

Predviđeno je postavljanje jače, dopunske, pumpe kao i postavljanje tzv. žabljeg poklopca koji će regulisati dotok voda iz korita rijeke Bosne i regulisati kanalizacije u posebnom većem šahtu.

Također, sanirati će se 185 metara ceste sa ugradnjom ivičnjaka i novim slojem asfalta, a planirana je i ugradnja nove čelične ograde.

Vrijednost ugovora iznosi 138.738,60 KM sa PDV-om.

Ovim radovima riješit će se dugogodišnji problem koji mještanima Nemile otežava svakodnevni život, a poseban problem predstavljaju kišni periodi, kada ovaj podvožnjak redovno poplavi. Projektom koji je pokrenuo ministar Isak, odnosno nabavkom pumpe za vodu i rješavanjem odvodnje, poplave u podvožnjaku će postati prošlost, a novi asfalt će riješiti probleme na samoj saobraćajnici.

Rok za izvođenje radova koji su predmet ovog ugovora je 30 dana od dana uvođenja u posao.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno