Zenica

FOTO: Druga gimnazija Zenica obilježila Dan državnosti BiH sa prijateljima iz Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da sreća ne leži u sreći, nego u njenom postizanju, dokaz su učenici Druge gimnazije u Zenici. Oni su danas zajedno sa svojim profesorima obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Doma armije.

Zvuci harmonike, sevdalinke, violončela, udarci nanula po bosanskom tepihu i folklor bili su tek jedan put do ispunjenja prostorija najljepšom mogućom energijom.

Najljepša poezija o Bosni danas je odzvanjala zidovima prostorija Doma armije, a talentovani učenici su učinili da osjećaj ponosa bude još veći. Kako zbog ljubavi prema našoj domovini, tako zbog činjenice da mladi ljudi jedne škole zajedno sa svojim profesorima na ovaj način nalaze put do sreće. Čisto, iskreno, lijepo, pokazavši svoje talente i ono što vole.

Također, ovo je bio savršen način da JU Druga gimnazija u Zenici prijateljima iz Turske, predstavi našu kulturu, običaje i barem jedan dio ljepote koji nudi naša domovina. Profesori i učenici škole İstanbul Anadolu Lisesi su bili oduševljeni onim što su učenici, gosti i profesori pokazali.

Na kraju želimo da poručimo da sve dok našu domovinu krase pametni, ambiciozni i uspješni mladi ljudi, ona ničiji privjesak neće biti, ni čest, ni prćija. Bosna je bila. Bosna će biti. Bosna, bosanska sva.

Sretan Dan državnosti od učenika i kolektiva JU Druga gimnazija u Zenici.

JU Druga gimnazija Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno