Zenica

Potpisan Ugovor o partnerstvu između Grada Zenica i Investicijske fondacije IMPAKT

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT Senajid Đozo potpisali su Ugovor o partnerstvu na realizaciji projekta „Impakt Inkubator poslovnih ideja“.

Projekat ima za cilj pružiti podršku postojećim poduzetnicima, kao i podržati osnivanje i rad novih poslovnih subjekata.

Grad Zenica sufinansira realizaciju programa sredstvima u iznosu od 25.000 KM.
„Osim podrške koju Grad Zenica pruža poduzetnicima u sklopu ovog programa, za podršku start up biznisima smo osigurali sredstva u iznosu od 100.000 KM te 100.000 KM za podršku postojećim srednjim i malim preduzećima za nabavku opreme“, rekao je gradonačelnik Kasumović.
Dodao je da se rezultati napora Gradske uprave Zenica za poboljšanjem poslovnog ambijenta mogu vidjeti u Poslovnoj zoni Zenica 1, gdje posluje 47 privrednih subjekata sa oko 1300 zaposlenih osoba.

Izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT Senajid Đozo je naveo da se u Zenici program uspješno realizuje treću godinu zaredom.
Osim 25.000 KM koliko je osigurano za realizaciju programa, fondacija IMPAKT osigurala je i dodatna sredstva za mentorsku i stručnu podršku.
U sklopu ovog programa u Zenici je prošle godine predstavljeno 15 poslovnih ideja.

Investicijska fondacija IMPAKT i projekat zapošljavanja mladih YEP su uz podršku Vlade Švicarske u periodu od 2018. do 2020. godine podržali preko 200 biznisa.

„Program podrške realizovat ćemo sredstvima Grada Zenica i fondacije IMPAKT. U okviru programa mladi imaju priliku da pokrenu svoj biznis. Izuzev finansijskih sredstava, učesnicima je obezbijeđena i mentorska podrška u procesu pokretanja biznisa. Očekujemo da ćemo i u narednom periodu nastaviti saradnju sa fondacijom IMPAKT“, kazala je Amra Mehmedić, pomoćnica Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno