Zenica

Potpisan Ugovor između Grada Zenica i NK Čelik o uslovima i načinu korištenja stadiona „Bilino polje“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan Ugovor između Grada Zenica i NK Čelik o uslovima i načinu korištenja stadiona „Bilino polje“  – U maloj sali Grada Zenice, danas 28.12.2018.godine, potpisan je Ugovor između Grada Zenica i NK Čelik o uslovima i načinu korištenja stadiona „Bilino polje“ u Zenici.

Ugovor je potpisan na 10 godina, a potpisali su ga gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor stadiona “Bilino polje” Edin Omić.    Potpisivanju Ugovora su prisustvovali i pomoćnici Gradonačelnika, Mirsad Heleg, pomoćnik za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenica, Sumeja Mujkanović, pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, te Ismet Đugum, v.d. direktor NK Čelik.

U ovom Ugovoru, između ostalog, omogučeno je Nogometnom klubu Čelik nesmetano treniranje i odigravanje prvenstvenih i Kup utakmica. Kako reče Gradonačelnik Kasumović, ugovor je sličan ranije potpisanom sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH.

U vezi s tim Kasumović je, pored ostalog, izjavio:

-Ovaj ugovor koji smo potpisali je nastavak ugovora koji smo potpisali sa Nogometnim savezom BiH. Reprezentacija BiH će i dalje biti prvi prioritet. Mi vidimo da se i stadion Grbavica u Sarajevu sređuje za utakmice reprezentacije, ali mi hoćemo i dalje da obezbjedimo sve uslove reprezentaciji BiH za odigravanje utakmica u Zenici. Ovim ugovorom regulisana su prava i obaveze NK Čelik, o tome na koji način će se odvijati trenažni proces i odigravanje utakmica, kako bi stadion bio u što boljem stanju i mogao ispuniti stroga pravila za odigravanje međunarodnih utakmica naše reprezentacije -.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da će naredne godine za sport biti izdvojeno 750.000 KM, ali da će se korištenje sredstava strogo kontrolisati i da ne bi trebalo doći do problema kao u prošlosti, kada su stvorena velika dugovanja kluba.

Edin Omić, direktor stadiona Bilino polje, zahvalio se Gradskoj upravi na razumjevanju i pomoći koju pružaju Nogometnom klubu Čelik. Takođe naglasio je da su u toku aktivnosti na smanjenju troškova potrošnje vode, kao i izrada  idejnog projekta za fudbalsku akademiju na Kamberovića polju.

Omić, takođe, ističe veoma slabu podršku sponzora za pomoć NK Čelik i kaže da su aktivna samo dva sponzora, pa ovaj put poziva biznismene da se uključe u sponzorstvo za NK Čelik.

Na pressu je istaknuto, pored ostalog, da su stvari u Čeliku krenule nabolje ulaskom turskog investitora, ali da ima još „repova“ u vidu dugovanja i potraživanja.

Prisutni su obavješteni i da je uplačena i peta rata reprograma i do sada je uplačeno oko 110.000 KM za reprogram duga NK Čelik.

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno