Info

Potpisan Sporazum SIPA-e i kantonalnih MUP-ova

Potpisan Sporazum o međusobnom pružanju pomoći između SIPA-e i kantonalnih MUP-ova
Potpisan Sporazum o međusobnom pružanju pomoći između SIPA-e i kantonalnih MUP-ova
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan Sporazum SIPA-e i kantonalnih MUP-ova – U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (16.3.2016. godine) potpisan bilateralni Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH.

Sporazum je potpisan između SIPA-e i MUP-a Unsko-sanskog kantona, MUP-a Posavskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, MUP-a Srednjebosanskog kantona, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, dok će Sporazum sa MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-om Hercegbosanskog kantona biti potpisan početkom naredne sedmice.

Sporazum je potpisao direktor SIPA-e Perica Stanić, ministri i komesari navedenih ministarstava i načelnik Sektora MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona. Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje policijskih organa na svim nivoima u BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminala i efikasnije suprotstavljanje aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Direktor SIPA-e potpisao je 29.12.2015. godine Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH sa MUP-om Republike Srpske, Federalnom upravom policije i Policijom Brčko distrikta BiH, nakon čega je inicirano potpisivanje Sporazuma i sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno