Zenica

Potpisan Sporazum o saradnji između Univerziteta u Zenici i JU Penzionerski dom sa stacionarom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Kabinetu Rektora upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Zenici i JU Penzionerski dom sa stacionarom. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i gospodin Damir Jukić, direktor JU Penzionerski dom sa stacionarom.

Na sastanku je istaknuto kako će ovim Sporazumom biti produbljena dosadašnja saradnja između dvije ustanove, te da će od posebnog značaja biti mogućnost obavljanja stručne prakse za studente Medicinskog fakulteta s obzirom da u Penzionerskom domu borave uglavnom korisnici kojima je neophodna određena zdravstvena njega. Osim obavljanja stručne studentske prakse, saradnja će biti uspostavljenja i na realizaciji različitih projekata, organizaciji stručnih konferencija, seminara i drugih aktivnosti u interesu obje institucije.

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusuf Duraković se zahvalio na inicijativi za potpisivanje Sporazuma te istakao kako: „ je ovo dobra prilika za naše buduće ljekare da mogu obavljati praktični dio ovdje u Zenici i našem kantonu. Na takav način širimo infrastrukturnu bazu i tehnički i stručno, te stvaramo uslove kako bi naš Medicinski fakultet postao prepoznatljiv.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno