Zenica

Potpisan Sporazum o ostvarivanju akademskih prava i obaveza IPF u sastavu UNZE

Potpisan Sporazum o ostvarivanju akademskih prava i obaveza IPF u sastavu UNZE – Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Zenici upriličeno potpisivanje Sporazuma o ostvarivanju akademskih prava i obaveza Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Univerziteta u Zenici.

Sporazum su potpisali prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u prisustvu dr.sc. Mevludina Dizdarevića, muftije zeničkog, prof.dr.sc. Enesa Hašića, prorektora za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici, kao i predstavnika Islamskog pedagoškog fakulteta.

Ovim Sporazuzmom je u okviru akademskih principa i u okviru postojećeg formalno-pravnog okvira omogućeno da Islamski pedagoški fakultet nastavi svoje aktivnosti na principima ravnopravnosti sa ostalim članicama Univerziteta u Zenici. Ono što je vrlo bitno jeste će Fakultet zadržati svoj poseban status u smislu da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovoini osnivač Fakulteta., kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici.

Potpisivanje ovog Sporazuma je samo jedan dodatni dio Ugovora o položaju i djelovanju Islamskog pedagoškog fakulteta u sastavu Univerziteta u Zenici kojeg su prošle godine potpisali premijer Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Miralem Galijašević i reisul-ulema dr.Husein ef. Kavazović.

Islamski pedagoški fakultet je od samog osnivanja Univerziteta u Zenici igrao aktivnu ulogu i na osnovu godina osnivanja, mi smo treća članica Univerziteta, odmah poslije Metalurško-tehnološkog i Mašinskog fakulteta, kazao je prof.dr.sc. Halil Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta. Također, Dekan je istakao da Islamski pedagoški fakultet ima pet studijskih programa, preko 600 studenata, tri doktorska studija i četiri magistarska studija, te se ovom prilikom zahvalio rektoru i Univerzitetu u Zenici na dosadašnjoj saradnji. Tekst i foto UNZE

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem