Nogomet

Potencijalna nova pravila u nogometu: Poluvremena po 30 minuta, aut se izvodi nogom…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potencijalna nova pravila u nogometu: Poluvremena po 30 minuta, aut se izvodi nogom…- Tokom turnira Future of Football Cup za mlade nogometaše testirana su potencijalna nova pravila koja bi mogla biti uvedena u nogomet.

Na pomenutom turniru učestvuju mlade ekipe PSV-a, AZ Alkmaara, RB Leipziga i Club Bruggea, a na tim utakmicama se testira pet “novih pravila”.

Poluvremena utakmica traju po 30 minuta, a štoperica se zaustavlja svaki put kad dođe do prekida igre.

Broj izmjena koje treneri mogu izvršiti nije ograničen. Danas vrijedi pravilo od pet izmjena koje je uvedeno zbog pandemije koronavirusa.

Žuti kartoni će značiti oštriju kaznu, a igrač koji dobije ovaj karton napustio bi teren na pet minuta. Njegov tim bi stoga imao igrača manje.

Aut bi se umjesto rukom izvodio nogom, a korner ne bi bilo obavezno izvesti udarcem ili kombinovanjem s drugim igračem. Jedan igrač bi jednostavno mogao krenuti naprijed umjesto da ubaci loptu ili je doda do saigrača.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno