Naše

Postoji li išta kraće od pamćenja prosječnog Zeničanina?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postoji li išta kraće od pamćenja prosječnog Zeničanina? Uistinu je neophodno napraviti stručan, medicinski rad koliko prosječno pamti “prosječan” Zeničanin, npr. posjetilac društvenih mreža. Svakodnevno se susrećem sa nevjerovatnim izljevima bijesa, frustracija, komentarima koji su s one strane ljudskog razuma, da se svako normalan treba zapitati i zabrinuti za mentalno zdravlje osoba koje pristupaju internetu.

Upita me tako danas popodne jedan takav – zašto prije nikad ništa nisam pisao o Čeliku? Da se razumijemo, nažalost nisam ni danas, ako već aludira na članak kojeg je objavio sarajevski portal o novom “investitoru” u NK Čelik. Zato jesam pisao o Mihaelu Laudrupu, legendarnoj danskoj nogometnoj zvijezdi koja je, ako niste znali, “igrao” u NK Čeliku dok mu menadžeri nisu “oprali” papire kao slobodnom igraču da bi izbjegli plaćanje poreza. Zbog tog teksta imao sam jedno vrijeme policijsku zaštitu, preporučenu od vrha Nogometnog saveza i federalnog MUP-a.

Pisao sam i privođenju, dovođenju i saslušanju cijele galerije bivših direktora Čelika, imena odranije poznata policiji, zbog fiktivnih plaća koje su igrači morali vraćati u crne fondove kluba. Ako ne vjerujete, prosurfajte malo ili pitajte Aldina Džidića i Fenana Salčinovića, koji su jedini JAVNO pristali pričati o tome. OK, tada nije bilo policijske zaštite, ali i danas se suočavam sa okretanjem glave od osoba koje nisam ja odveo u policiju i kod tužioca, nego sam samo pisao da su odvedeni.

Pisao sam i o nestancima novca, blagajni, samoubilačkim pismima i namjerima, iako nikad nisam bio sportski novinar. Doduše, sve pobrojano je Crna hronika, ali znam mnoge koji su također mogli, ali nisu htjeli ili smjeli.

I mogli bi tako do jutra. A znate li ko je Branko Montenegro? To je onaj investitor što vam je obećao Termoelektranu na plin, pa zato kupujete konvektore i isključujete se sa grijanja i ovu zimu. I sljedeću ćete. I onu poslije nje.

Kad sam objavio pismo direktora ArcelorMittala koji je gotovo plačući na papir molio prethodnog gradonačelnika da kaže konačno DA ili NE, jer postojeći kotlovi umiru, obilježen sam kao neprijatelj sistema, države, svega, pljuvale su me moralne i ljudske spodobe, oni smotaniji sa pravih, oni podliji sa lažnih FB profila, pravili FB grupe protiv mene, slali me ko zna sve gdje… I šta bi? Gdje elektrana?

Znate li da je godinama IP adresa Zenicabloga bila blokirana na svim ruterima tada vladajuće partije u gradu, ali ne samo te, nego i nekih drugih partija? Da se i u šali ne ode na “neprijateljski portal”, koji je samo pisao ono što jeste, a ne što bi voljeli da jeste. Opet, ako objaviš nešto što je “dobro za ove”, odmah si plaćenik onih drugih, odmah su Te “oni treći kupili u Beogradu za 6.000 KM”, kao što to ispriča jedan od vodećih aktuelnih funkcionera ovog Grada i još ima đon-obraza da me i danas pogleda u oči!?

Ako vam to nije dovoljno, Sjećate li se ko je objavio aferu o enormnoj nagradi za uspješan rad bivšeg direktora ViK-a, ali i informaciju da su navrat-nanos neke osobe nedavno dobijale angažmane u toj firmi.

Hvala Bogu, portal Zenicablog danas objavi saopćenja i SDP-a i DF-a, i A-SDA i jučer SDA i Gradonačelnika Kasumovića. I HDZ-a 1990 da se ne uvrijede što ih ne spomenuh na prvu. I sutra će i uvijek će. I svi će dobiti isti prostor i tretman. I ovi novi, koji se tek konstituišu, pitajte Nezavisnu listu mladih Ivana Petrovića ili Stranku Penzionera… je li tako?

Prema tome, kome je kratka pamet, što bi rekla moja kolegica – ima Ginkocel i neka obrati pažnju na eventualne nuspojave, a o svemu obavjesti ljekara ili apotekara. Opet, može pomoći i Google Search. Ako pak i dalje sumnja, može pitati.

I da, hvala Bogu da nam imponuje broj posjeta, ali ne po svaku cijenu i ne, ne živimo od klikova. Radije ćemo banovati idiota koji napiše psovku, uvredu, prijetnju, pa neka poslije “mahala” kako nije ništa ružno rekao, (osim da treba spaliti i “njega i porodicu, protjerat u selo odakle su došli” i sl.).

Ako vam se ne sviđa što ne dopuštamo ni minimum miješanja u šarolikost tema, ali i dijalog koji koristi “je” i “be” slobodno odmah izbrišite Zenicablog, ali i mene lično sa svih linkova i lista favorita za čitanje. Doviđenja i prijatno. Želim vjerovati da u ovoj državi postoji još uvijek dovoljan broj normalnih koji žele pročitati informaciju, pa makar se i ne slagali sa porukama iz nje i otići potom za svojim poslom, ako ga imaju.

I ja sam cijeli rat gledao RTRS i RTS, i HRT i HRHB pa ne odoh “s one strane”. UKLJUČITE MOZAK i ISKLJUČITE POGANŠTINU SA JEZIKA. Vidjećete, ma koliko bilo čudno ispočetka, možda i iritiralo, bićete bolje. Umjesto da gađate TV kad vam gubi omiljeni klub, ili promijenite kanal ili mijenjajte klub. A možete i sačekati sljedeću utakmicu. da se ne bi kajali kad postanu šampioni, a vi tipovali na niželigaša.

I neće ni Branko Montenegro ni Aydin Peker, ali ni oni koji su za ili protiv njih, donijeti vama bolje ili vašoj djeci, nego samo samo vi.

Adnan Džonlić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno