Zenica

Poslovanje ZZO ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavljajući trend pozitivnog poslovanja iz prethodnih godina, Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona na osnovu bilansa iz ove, sačinio je finansijski plan poslovanja za narednu godinu.

Prema ovom finansijskom planu, koji je veći u odnosu na prethodni za blizu tri miliona KM, planirani su prihodi u ukupnom iznosu od 147.026.000 KM. Obrazlažući pokazatelje poslovanja u 2014. godini, na sjednici Vlade na kojoj je razmatran ovaj programski dokument, Senaid Begić, direktor Zavoda istakao je da su i pored opterećenja u radu ostvareni veći finansijski rezultati u poređenju sa prethodnom poslovnom godinom.

Ova opterećenja odnose se na promjene u načinu rada, nastale izmjenama propisa o naplati doprinosa čime je Zavod trajno izgubio 1,8 miliona KM prihoda godišnje.Stoga su se okrenuli alternativnim načinima iznalaženja sredstava. Imajući u vidu nezavidnu finansijsku situaciju u preko 20 zdravstvenih ustanova prema kojima Zavod usmjerava sredstva, najveći dio, ipak, izdvojen je za Kantonalnu bolnicu Zenica u iznosu od 42,7 miliona KM. Inače, sredstva zdravstvenim ustanovama svake godine su veća u odnosu na prethodne.

Vlada je usvojila ovako predloženi finansijski plan poslovanja Kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2015. godinu. Iz oblasti zdravstva, na sjednici odobrene su još i odluke o izdvajanju 55.000 KM za izradu Strategije zdravstva za period 2014-2020. godine. S obzirom na to da će Zavod za javno zdravstvo nastaviti aktivnosti na realizaciji ove Strategije, posebnim odlukama Vlada je juče razriješila ove dužnosti ranije imenovani ekspertni tim.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno