Zenica

Državna služba: 22.214 i dalje..

Šest institucija BiH traži odobrenje za prijem novih zaposlenih, a konačnu odluku o tome trebalo bi donijeti Vijeće ministara BiH, pišu Nezavisne novine. Zbog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) nova zapošljavanja u bh. institucijama službeno su zamrznuta, no u praksi se iz godine u godinu povećava broj uposlenih.

U 75 bh. institucija na kraju prošle godine bilo je 22.214 uposlenika, a godinu ranije 22.174. Dodatna zapošljavanja, prema Zakonu o državnom proračunu, “dozvoljena su samo u izuzetnim slučajevima (novoosnovane institucije i slično)” i moguća su samo na osnovu odluka Vijeće ministara BiH.

Među šest institucija, o čijim zahtjevima bi se trebali izjašnjavaju ministri, nema novoosnovanih. Odobrenje za prijem novih uposlenika zatražili su Agencija za državnu službu BiH, Središnje izborno povjerenstvo, Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja, Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija i trezora BiH, ali i Uprava za neizravno oporezivanje i Sud BiH, koji su lani prednjačili po broju novozaposlenih.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: