Info

Posjete: Članovi Organizacije porodice šehida i poginulih boraca ꜡Zlatni ljiljan꜠ Grada Zenica u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjete: Članovi Organizacije porodice šehida i poginulih boraca ꜡Zlatni ljiljan꜠ Grada Zenica u Goraždu – Organizacija porodice šehida i poginulih boraca ꜡Zlatni ljiljan꜠ Grada Zenica u plan rada za 2018. godinu imamo posjetu gradovima gdje su bila velika ratna dejstva u periodu 92ꞌ-95ꞌ godine. U statutu OPŠ i PB prvi programski cilj je njegovanje i sjećanje na šehide i poginule borce pripadnike AR-BiH.

Aplicirali smo na projekte Grada Zenica i dobili sredstva koja smo namjenski utrošili. Dana 10.10.2018. godine posjetili smo Grad Goražde. Pedeset članova Organizacije je otputovalo autobusom agencije ZENI-TOURS. Odavno nismo veće uvažavanje i poštivanje doživjeli u jednom gradu kao u ratnom Goraždu. Domaćini su nam bili predstavnici dobitinika najvećih AR-priznanja ꜡Zlatni ljiljan꜠.

Posjetili smo izletište na kome je spomen obilježja za poginule pripradnike AR-BiH. Historijski čas su održali domaćini. Potom, iako nismo imali saznaja do posjete Goraždu položili smo cvijeće na spomen obilježja poginule djece Goražda njih 165-ero. Slučajnost da se 10.10.2018. godine položila spomen ploča za Heroja Zaima Imamovića. Zatim smo se uputili na organizovani ručak u Hotelu Behar za naše članove.Odavno nismo imali ljepši projekat kao posjeta gradu Goraždu i iste ćemo posjete nastaviti.  Zahvaljujemo se Gradu Zenici i Gradonačelniku Grada Zenica na odobrenim sredstvima.

OPŠ i PB ꜡Zlatni ljiljan꜠ ˝Grada Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno