Info

Diplomatija u službi bolesne djece u Bosni i Hercegovini – BH Diplomate – Ponos države!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Diplomatija u službi bolesne djece u Bosni i Hercegovini – BH Diplomate – Ponos države!  Kao aktivista Udruženja “ŽIVOT ZA DIJETE” u Bosni i Hercegovini, uz pomoć bosanskohercegovačke diplomatije u Indiji, Turskoj, Italiji, Francuskoj sam uspio obezbijediti besplatne lijekove za djecu sa SSPE-om u Bosni i Hercegovini.

Veliko srce naše gđ. Jelene Pašić iz Ambasade BiH u Nju Delhiju i veliko srce našeg uvaženog ambasadora Dr. Subašić Sabita već godinama daje svoj vanljudski napor da djeca u Bosni i Hercegovini dobiju besplatno lijekova za ovu tešku i veoma rijetku bolest – Subakutni sklerozirajući panencefalitis. Zahvaljujući svjetski poznatoj klinici “Center for Life Sciences, Health and Medicine” na čelu sa čuvenim dobrotvorom i istraživačem u oblasti neuroloških oboljenja Dr. Gunvant Oswal u studentskom gradu Pune u Indiji, djeca u Bosni i Hercegovini doživotno dobijaju lijek “G-therapy” u znak podrške Dr. Oswala djeci i zdravlju djece. Bosna i Hercegovina sa ponosom može reći da jedini pacijent u Europi koji se izliječio od SSPE-a i doživio potpunu remisiju kliničke slike i danas djeluje i živi sa svim neuro-motornim funkcijama, ima EEG normalne osobe i samostalno djeluje u svim vitalnim fukncijama upravo dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Dobrotvori iz bh.diplomatije su otvarali sva vrata na naš e-mail, na naš poziv u pomoć i svesrdno pomagali kada god su bili u prilici. Ovo je apel na sve ljude u Bosni i Hercegovini, da ojačaju bh.diplomatiju jer ovi ljudi su zlatni i vrijedni svake pažnje i zahvalnosti. Nadam se da ću biti u stanju odati pravu poštu, iskrenu zahvalnost našim diplomatama kao što su gđ. Aida Trnovac, gdin. Adi Durmić, dr. Sabit Subasic, Sead Avdic i kolegama iz MVP-a u Sarajevu.

U galeriji slika možete vidjeti fotografije koje su upravo došle iz Indije gdje naša, sa ponosom naša, gđ. Jelena Pašić, Charge D’Affaires u ambasadi BiH u Indiji, posjećuje dr. Gunvant Oswal i kliniku u Puneu gdje osnažuje vezu naše zemlje sa Indijom i daje podršku ovom humanom činu klinike u Indiji za djecu u Bosni i Hercegovini. Pređena distanca od ambasade do klinike je cca 1439 km u jednom smjeru. Ovo je veoma važan momenat za bosanskohercegovačke medije, da pruže podršku bolesnoj djeci u Bosni i Hercegovini i da na prigodan način odaju priznanje našim, sa ponosom, našim bh. diplomatama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno