Zenica

Posjeta predstavnika grada Gelsenkirchena gradu Zenici i Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu programa saradnje između gradova Njemačke i jugoistočne Evrope pod pokroviteljstvom njemačke organizacije Engagement Global koju finansira Vlada Njemačke, predstavnici grada Gelsenkirchena, upriličili su posjetu našem gradu.
Ovo je posjeta grada Gelsenkirchena Zenici nakon naše posjete Gelsenkirchenu u januaru ove godine.

U posjeti su bili:

1. Melina Draws – u kabinetu gradonačelnika Gelsenkirchena zadužena za Zenicu
2. Andreas Piwek – u upravi Gelsenkirchena zadužen za evropske projekte
3. Herr Meyer – predsjednik NVO prijateljstva Zenice i Gelsenkirchena

Osim posjete Gradu Zenici i prijema kod Gradonačelnika, predstavnici grada pobratima Zenice, posjetili su i Agenciju ZEDA (Laboratoriju LIND i Impulsni kreativni centar) u kojoj im je predstavljen rad Agencije, rezultati dosadašnjih implementiranih projekata, aktuelni projekti koje ZEDA implementira ili u kojima je partner (GREENCAP, FORESDA, COSME, MENTOR2) te buduće aktivnosti i planovi.
Također, Delegaciji je predstavljen Biznis inkubator Zenica (BiZ) kojim upravlja ZEDA te dosadašnji tok razvoja BIZa i mogućnosti proširenja njegovih kapaciteta.

Ovom prilikom, predstavnici Delegacije iz Gelsenkirchena i Agencije ZEDA razgovarali su o mogućnostima zajedničke saradnje.

Agenciji ZEDA je uručen i simboličan poklon – uzorak solarnog panela iz razloga što je jedan od razloga ove posjete Bosni i Hercegovini, ugradnja solarnih ploča na bungalovima Izviđačkog kampa na Boračkom jezeru koje su jučer posjetili.
Ove ploče trebale su biti postavljene na eko kuću izviđača Zenice na Smetovima čija se izgradnja nije realizovala usljed nedostatka finansijskih sredstava.

Danas će ova Delegacija posjetiti i Muzej Grada Zenice, solarnu elektranu „Pero“ d.o.o. Zenica, zeničko izletište Smetove, a posjetu će okončati sutrašnjom posjetom tvrđavi Vranduk.

Ovo je samo jedan od koraka već sada uspješne saradnje koju se nadamo da ćemo u budućnosti intenzivirati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno