Info

Posao od početka godine dobilo 45 službenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za državnu službu BiH raspisala je od početka ove godine 45 oglasa za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta državnih službenika u institucijama BiH, što je na gotovo istom nivou kao i u prvih sedam mjeseci prošle godine.

U Agenciji su naglasili da je od ukupnog broja raspisanih oglasa u ovoj godini 29 javnih te 16 internih.

– U poređenju sa istim periodom prošle godine, došlo je do blagog smanjenja broja raspisanih oglasa jer je za prvih sedam mjeseci 2015. godine raspisano 26 javnih i 24 interna oglasa – naveli su u Agenciji.

Kada je riječ o broju pristiglih prijava na raspisane oglase za zapošljavanje, u Agenciji za državnu službu ističu da nemaju podatke o broju prijava koje pristižu na interne i javne oglase jer se one dostavljaju direktno institucijama koje sprovode konkursnu proceduru.

– Državnih službenika u institucijama BiH prema posljednjim podacima ima 3.862. U skladu sa Zakonom o državnoj službi u institucijama BiH, svi imaju univerzitetsku diplomu i druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje sedmog stepena stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa bolonjskog sistema studiranja – naveli su Agenciji.

Kada je riječ o prosjeku godina državnih službenika, naglašavaju da ih je najviše u starosnoj grupi od 31 do 40 godina, odnosno 38,6 odsto od ukupnog broja.

– Najmanje ih je u starosnoj grupi od 21 do 30 godina, odnosno  7,5 odsto, te starijih od 60 godina 5,3 odsto – naglasili su u Agenciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno