Naše

Poruka sugrađanina: Standard većine u gradu i nije mnogo bolji od berača banana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Poruka sugrađanina: Standard većine u gradu i nije mnogo bolji od berača banana – Poštovani,  pišete kako BiH uvozi 70% hrane. Ne čudi me. Kako se stvari odvijaju dobar primjer je zenička pijaca ovih dana. Iz dobro poznatih razloga istjeran je slobodan seljak-povremeni proizvođač voća i povrća.
Trešnje niskog kvaliteta su prosječno 2,5-3,5 KM. Zna se i ko može da ih prodaje na pijaci. Ta cijena je bezobrazno visoka, pogotovo što više u Evropi nema zemlje s kojom se možemo porediti u siromaštvu. Za jedan kilogram trešanja mogu se kupiti 2 kg banana. Standard većine u gradu i nije mnogo bolji od berača banana.
Hoće li Općina propasti ako organizuje 7 dana sezonskog voća sa slobodnim pristupom ponuđača na pijaci? Neka silni mislioci znaju još jednu “sitnicu”-živimo u gradu gdje su svi elementi ljudske sredine trajno ili privremeno zatrovani.
 
Nijaz Šišić 


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno