Nogomet

Porazi kadeta i pionira NK Čelik od banjalučkog Borca u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porazi kadeta i pionira NK Čelik od banjalučkog Borca u Zenici – Odigrano je 1. kolo Omladinske Premijer nogometne lige BiH u novoj sezoni 2017/2018. Uokviru 1. kola prvenstva obje selekcije NK Čelik (kadeti i pioniri) bile su domaćini u Zenici na Kamberovića polju, teren „B“, ekipi FK Borac iz Banja Luke. Seniori Čelika u nedjelju su igrali u Banja Luci utakmicu 1.kola novog prvenstva BiH sa Borcem i takođe su poraženi od Borca sa 0:2.

Obje omladinske selekcije Čelika poražene su od Banjalučana u 1.kolu novog prvenstva.

(Napomena: kadeti igraju Premijer ligu BiH, a pioniri jedinstvenu ligu BiH od ove godine).

Rezultati omladinskih selekcija Čelika:

KADETI
NK ČELIK  – FK BORAC  1:2 (1:1)

Strijelci: Davud Čičak u 12.za Čelik, a Andrej Bosnić u 15. i Vaso Vuković u 58.minuti za Borac.

Sastav kadeta Čelika:

Adi Durmo, Dženan Smajić, Alen Seković (od 62.Faruk Piljug), Anes Fazlić, Amar Muslić, Maid Horić, Davud Arnautović (od 57.Anes Hukić), Dino Hinović (od 50.Sanjin Karić), Adel Begić (od 46.Adnan Mašić), Hasan Husejnović, Davud Čičak. (Trener Senad Brkić).

Domaći su poveli sa 1:0 u 12.minuti, ali su gosti ubrzo izjednačili u 15.minuti. Do potpunog preokreta gosti su došli u 58.minuti za pobjedu od 1:2 u Zenici. Utakmica je odigrana u veoma teškim uslovima po toplom i sparnom vremenu  na terenu sa plastičnom podlogom.

PIONIRI
NK ČELIK  – FK BORAC  0:1 (0:0)

Strijelac za pionire Borca bio je Edhem Šupuk u 43.minuti.

Sastav pionira Čelika:

Emel Mlačo, Haris Islambegović (od 50.Muhamed Ormanović), Tarik Kovač, Azur Mahmić (od 69.Eldar Helja), Ajdin Kobilica, Adin Begić (od 67.Amar Merdić), Selmir Kovač, Hamza Karabegović (od 50.Ervin Pašalić), Edin Durmiš (od 69.Ajman Softić), Nedžib Sibalo, Asmer Bahtić. Trener: (Trener Amir Japaur).

Utakmica je rješena u 43.minuti kada su gosti postigli pobjedonosni gol za pobjedu od 0:1 u Zenici nad svojim vršnjacima iz Čelika. I ova utakmica je odigrana u veoma teškim uslovima po sunčanom i sparnom vremenu  na terenu sa vještačkom, plastičnom podlogom.

E.Imamović

Foto Sportzdk

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno