Nogomet

Fudbaleri Borca pobijedili Čelik s 2:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbaleri Borca pobijedili su zenički Čelik s 2:0 u susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Povratak Banjalučana u društvo najboljih bh. tima prošao je idealno. Dominirali su protiv Čelika i na kraju su sasvim zasluženo osvojili tri boda.

Od prve minute su bili bolji, a prvu šansu propušta Raspudić nakon sedam minuta igre. Potom je golu Čelika prijetio i Galešić, da bi u 17. minuti domaći došli do vodstva. Pogodio je sjajno Uroš Mirković za prednost od 1:0. Čelik se do kraja prvog poluvremena branio, a u 40. minuti su imali još jednu veliku šansu. Mahir Karić je izašao sam pred Delića, koji brani njegov udarac. Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0, a u nastavku meča mreža zeničkog tima se još jednom zatresla. Igrala se 69. minuta kada povratnik u redove Borca Goran Galešić na asistenciju Dujakovića pogađa za sigurnih 2:0. Do kraja je domaći tim bez većih problema sačuvao prednost i na kraju je zasluženo stigao do tri boda.

Premijer liga BiH, 1. kolo: Borac – Čelik 2:0 (Mirković 30′, Galešić 69′) Borac: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Mirković, Guberac. Čelik: Dehić, Udovičić, Šehić, Hasanhodžić, Duvnjak, Adilović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Duraković

Sportsport.ba/foto: FK Borac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno