Nogomet

Poraz U21 tima BIH od SAD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PORAZ MLADE REPREZENTACIJE BiH (U-21) OD SAD (U-23). BiH (U-21) – SAD (U-23) 2:5 (0:2) U Tuzli je odigrana prijateljsku utakmica mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-21) i olimpijske reprezentacije SAD (U-23). Pobjedili su gosti sa, poprilično, nezasluženom visokom pobjedom od 5:2.

Strijelci: 0:1 Morris (9′), 0:2 Rodriguez (14′), 1:2 Jelisić (64′), 1:3 Joya (66′-penal), 2:3 Hodžić (71′-penal), 2:4 Hernandez (78′), 2:5 Alashe (86′).
Stadion: „Tušanj“, Tuzla; Sudija: Edin Jakupović.; Pomoćnici: A-1 Sreten Udovičić, A-2 Senad Ibrišimbegović, 4. sudija: Elvedin Topuzović.
Sastavi ekipa: 
BIH: Pirić, Memija, Merajić, Gojković, Miletić, Hodžić, Radovac, Omerbašić, Sadiković, Predragović, Jelisić. Igrali su još: Šatara, Mihojević, Rahmanović, Prevljak. (Selektor Darko Nestorović).

SAD: Horton, Ocegueda, Okwuonu, O’Neil, Packwood, Lassiter, Joya, Morris, Gil, Kieswetter, Rodriguez. Igrali su još: Hernandez, Shelton, Alashe, Metzger. (Selektor Andi Herzog).

Utakmica je odigrana na slabo popunjenom stadionu Tušanj i otvorena je sjajnom šansom za našu reprezentaciju. Novi kapiten mlade reprezentacije, Armin Hodžić, sjajno je prihvatio pas veznog reda, prošao po lijevoj strani, pokušao uposliti Kerima Memiju, no lopta je bila prejaka i unazad, te je ostalo 0:0. Od tog trenutka, stvari su krenule nizbrdo po našu ekipu. U 9. minuti Gojković griješi, poklanja loptu Morrisu, koji pogađa Pirićevu mrežu i dovodi SAD u prednost od 1:0. Samo pet minuta nakon toga naša odbrana ponovo griješi, loše se postavlje i ovaj put Rodriguez pogađa mrežu mladih Zmajeva za vodstvo od 2:0. Prvu narednu šansu imali smo u 22. minuti. Radovac je ubacio, Miletić šutirao glavom, ali pored gola. Minutu nakon toga ponovo smo vidjeli Hodžića i Memiju u akciji, no ostalo je 2:0 za SAD. U 34. minuti najveća šansa za postizanje gola za našu reprezentaciju u prvom poluvremenu, Radovac je sjajno izveo korner, a Gojković sa samo nekoliko metara ne uspijeva pogoditi mrežu gostiju. Već u idućem napadu nova šansa za Hodžića, no lopta odlazi u korner. Kapiten je i nekoliko minuta nakon toga pokušao iz slobodnog udarca, no pored gola, pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću SAD-a od 2:0.
U drugom poluvremenu naši momci su zaigrali mnogo bolje. Na početku drugog poluvremena priliku za igru dobili Mihojević i Rahmanović umjesto Gojkovića i Predragovića. U 55. minuti Radovac šutira sa lijeve strane iz slobodnog udarca, no i njegov pokušaj odlazi pored gola. Četiri minuta nakon toga svoj šut je isprobao i Sadiković, no također bio je neprecizan. Reprezentacija SAD je u 61. minuti mogla do 3:0, ali Mihojević je sjajno reagovao u posljednji trenutak. Bolja igra naše reprezentacije u drugom poluvremenu isplatila se u 64. minuti, kada fantastičan pogodak postiže Nikola Jelisić.
U 66. minuti penal za Ameriku. Radovac je oborio jednog igrača SAD-a, a za 1:3 siguran je bio je Julian, čime je gostujuća reprezentacija ponovo povela sa dva gola razlike, iz praktično nikakve igre.  Amar Rahmanović je bio u prodoru u 71. minuti, u kaznenom prostoru ga ruše Amerikanci, a sudija Jakupović je dosudio penal za naš tim. Siguran za 2:3 bio je Armin Hodžić.
Odmah nakon toga u igru je ušao Prevljak umjesto kapitena Armina Hodžića. U 78. minuti novi pogodak, ali ovaj put u našoj mreži, strijelac je bio Alonzo Hernandez. Do kraja susreta SAD stiže i do pet pogotka, pogriješio je golman Pirić, što Arshe koristi i postavlja konačan rezultat od 5:2.
Nakon susreta selektor Darko Nestorović je izjavio: „Mislim da je rezultat previsok s obzirom na igru. Amerikanci su iskoristili sve svoje prilike, dok smo se mi ispromašivali. Imali smo šta da vidimo u ovom prvom meču. Defanzivni blok nije funkcionisao i moraćemo naći neko rješenje u tom dijelu.“

E.Imamović za Zenicablog

5515874a 7800 49a2 973e 7b92b0094cfb 875 fudbal bih us 718x446



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno