Košarka

Poraz kadeta KK Kengur u Sarajevu od KK Spars Ziraat Bank

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru prvog kola Lige mladih KSBiH –državno prvenstvo, u kojem nastupa i sedam selekcija u pet kategorija iz Zenice, kadeti KK Kengur iz Zenice gostovali su ekipi KK Spars Ziraat Bank u Sarajevu.
Pobjedu je ostvarila favorizovana i veoma kvalitetna ekipa KK Spars.
Rezultat: KK Spars Ziraat Bank – KK Kengur 106:83 (29:14), (24:19), (28:27), (25:23);

Sastav ekipe KK Kengur i strijelci: E.Prasko, T.Cvitanović, H.Huseinspahić 31, V.Vidović 18, L.Tanić, M.Ilić 2, A.Gagulić, M.Kokor, D.Merdanović, I.Maglajlić, E.Abazović 12, H.Halilović 20; (Treneri Enver Jahić i Jasmin Efendić);

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani na Jezeru. Povodom odigravanja ove utakmice iz KK Kengur su objavili:
– Možemo reći da smo veoma loše otvorili utakmicu gdje smo sa previše respekta dozvolili protivniku da ode na dvocifrenu prednost. Međutim već u 2/4 naši momci dolaze do prave igre, gdje su do kraja susreta igrali odličnu košarku i možemo biti prezadovoljni samim pristupom i zalaganjem protiv sigurno najkvalitetnije ekipe u ovom uzrastu u našoj državi. Sigurno da smo bili efikasni, gdje smo odličnoj ekipi Sparsa ubacili 83 poena što je podatak za svaku pohvalu. Našim momcima još jednom čestitamo i sigurno je da su mnogo naučili iz ove utakmice koja je u svim segmentima mogla zadovoljiti ljubitelje košarke.

Ekipi Sparsa čestitamo na zasluženoj pobjedi i fer i sportskoj igri. Također se moramo osvrnuti i na suđenje koje je zaista bilo na visokom nivou. Svaka čast,- kažu u KK Kengur.
U ekipi Kengura najefikasniji igrač je bio Harun Huseinspahić, koji je ubacio odličnih 31 poen, Haris Halilović je dodao 20 i Valentin Vidović 18 poena + 7 skokova.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno