Košarka

KK Kengur: najuspješniji košarkaški kolektiv ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur: najuspješniji košarkaški kolektiv ZDK- U posljednjem kolu regularnog dijela Lige mladih ZDK naše selekcije su gostovale u Maglaju i Zavidovićima.

Sa velikim ponosom možemo reći da su sve naše selekcije i ove godine obezbijedile plasman na play off koji će se igrati u narednom periodu. Nastavili smo kontinuitet odličnih rezultata a samim tim smo stavili akcenat na promociju mladih igrača i igračica koji će u budućnosti biti jedni od nosioca naše košarke.

Predpioniri, kadeti i kadetkinje su završili kao pobjednici regularnog dijela prvenstva, dok su juniori i pioniri završili regularni dio u top , tačnije juniori su treći, dok pioniri dijele treće mjesto. Najmlađe košarkašice pionirke se trenutno nalaze na odličnom drugom mjestu, tako da smo i ove godine napravili odlične rezultate i ponjeli epitet najuspješnijeg omladinskog košarkaškog kolektiva u našem kantonu.

Rezultati :

Predpioniri : Maglaj – Kengur 23 : 38
Pioniri : Maglaj – Kengur 40 : 39
Kadeti : Maglaj – Kengur 42 : 65
Juniori : Krivaja – Kengur 87 : 94
Pionirke : Maglaj – Kengur 30 : 70
Pionirke : ABC – Kengur 32 : 54

Pored zapaženih prvih mjesta u kantonu naše kadetkinje i kadeti igraju i Državnu Ligu Mladih, a u prvom kolu su kadetkinje slavile protiv ekipe Posušja 56:41, dok kadeti večeras gostuju ekipi SPARSA u Sarajevu.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno