Ljudi

Popularni Youtuber Amir Hadžić uručio 18 hiljada KM Kemalu Pehlivanoviću, ocu koji prodaje bubreg da spasi kćerku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Kemal Pehlivanović, otac oboljele djevojčice Lamije Pehlivanović objavio na svom Facebook profilu da prodaje bubreg kako bi omogućio operaciju svojoj kćerki, nakon koje bi mogla da jede svojim ustima, pokrenute su broje akcije za prikupljanje novčane pomoći.

Podsjetimo, sedmogodišnja Lamija Pehlivanović rođena je sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 eura.

Među prvima odreagovao je popularni bh. Youtuber Amir Hadžić koji je pokrenuo humanitarni livestream na svome Youtube kanalu i za nešto više od četiri sata skupio značajan iznos za Lamijino liječenje odnosno operaciju.

Hadžić je na svom Facebook profilu danas objavio sliku sa ocem Lamije Pehlivanović gdje u opisu navodi kako je Kemalu Pehlivanoviću predao 18.000 KM za liječenje njegove kćerke. Zahvaljujući dobrim ljudima Kemal Pehlivanović ipak prema svemu sudeći neće biti primoran da proda bubreg kako bi spasio svoju kćerku, javlja Tuzlanski.

U narednim danima se očekuje kako će na račun Kemala Pehlivanovića biti doznačena i druga novčana sredstva koja su prikupljena u svrhu pomoći Lamiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno