Ostali sportovi

Ponovo muška odbojka u Zenici – U subotu u Gimnaziji OK Block Out Zenica – OK Krivaja u 17:30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ponovo muška odbojka u Zenici – U subotu u Gimnaziji OK Block Out Zenica – OK Krivaja u 17:30h – Predstojećeg vikenda kreće i takmičenje u muškoj odbojkaškoj Superligi FBiH, grupa Jug, sezona 2019/2020, u kojoj po prvi puta nastupa i zenička ekipa OK Block Out, predvođena trenerom Harisom Hasanicom.

Nakon nekoliko sezona muška odbojka „vratila“ se u Zenicu. Naime, novosnovani Odbojkaški klub „Block  Out” ove subote, 28.9.2019.godine u 17,30 sati, igra prvi susret Superlige FBiH, grupa Jug.

Utakmicu prvog kola OK Block Out Zenica igra protiv ekipe OK Krivaja Zavidovići u Sportskoj dvorani Prve Gimnazije u Zenici.

Inače, u ovoj sezoni Liga će brojati sedam klubova i to:

OK “Breza 1934” Breza, OK “Mladost” Žepče,

OK “Blok-Block Out” Zenica, OK “Krivaja” Zavidovići, OK “Ilidža” Ilidža, OK “Ilijaš” Ilijaš i OK “Olovo” Olovo.

Parovi 1.kola, 28.9.2019.god.:

OK “Blok-Block Out” Zenica – OK “Krivaja” Zavidovići

OK “Breza 1934” Breza – OK “Mladost” Žepče

OK “Ilidža” Ilidža – OK “Ilijaš” Ilijaš

( OK “Olovo” Olovo slobodan)

Roster ekipe OK Block Out čine:

Harun Čamdžić, Nezir Dizdarević, Muhamed Limić, Eldin Zukić, Husein Smajlović, Eldar Rebihić, Kerim Šabić, Muamer Kasumović, Muhamed Dizdarević, Mirza Jaran i Emir Mujić.

Odbojkaše Block Out Zenica će i u ovoj sezoni sa klupe voditi mladi iskusni stručnjak, Haris Hasanica, a asistirat će mu Zoran Mihajlović.

Pred početak sezone dobili smo izjavu trenera OK Block Out, Harisa Hasanice:

-Mi gledamo ljepšu stranu odbojke, imamo viziju, plan, cilj i naravno mlade snage koje će promjeniti tok dešavanja u zeničkoj odbojci. Za dvije godine mi smo svojim trudom, radom, sa stručnim ljudima i naravno znanjem vratili mušku zeničku odbojku u Zenicu, a iduće godine dolazi i ženska odbojka OK Block Out.

Naša ekipa je jedina u BiH koja ulazi u zvanično takmičenje sa gotovo juniorskom ekipom koju čine igrači potekli, uglavnom, u Odbojkaškoj akademiji Block Out Zenica i koji će prvi put kao igrači nastupati na zvaničnim utakmicama. Biće tu sigurno, pogotovu u prvim utakmicama, prisutna trema koja u datom trenutku može dati i pozitivne rezultate. Igrači nemaju ligaško iskustvo, koje će tek sticati tokom takmičenja u svojoj prvoj sezoni. Kvalitet je sigurno da imamo, fizičke predispozicije svakako, tako da to može biti prevaga u odnosu na ekipe sa kojima ćemo igrati, a koje imaju više iskustva. Velika želja za dokazivanjem je očito prisutna što je još jedan argument više. U svakom slučaju realni smo u prognozama, jer znamo sa čime raspolažemo, a tokom utakmica upoznavat ćemo i naše protivnike tako da ćemo se posebno taktički pripremati za drugi dio sezone, a vjerujemo i u doigravanju za prvaka Super lige FBiH -, kazao nam je Hasanica.

Iz Odbojkaškog kluba Block Out Zenica pozivaju sve zeničke navijačke grupe, ali i sve koji vole odbojku da dođu u Sportsku dvoranu Prve gimnazije Zenica i podrže klub o ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

E.Imamović

Foto OK Block Out Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno