Ostali sportovi

FOTO: Zenički “Vukovi” na Veteranskom ragbi turniru u Vršcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Zenički “Vukovi” na Veteranskom ragbi turniru u Vršcu – Gradski ragbi klub Vršac minulog vikenda organizovao je četvrti Veteranski ragbi turnir, koji je po prisutnosti približno 60 gostiju gradova u Srbiji i oko 20 iz zemalja bivše SFRJ, bio jedan od masovnijih i uspešnijih sportskih događaja u tom gradu, gdje je naravno, pobjedio ragbi.
U izuzetno prijateljskoj atmosferi, koja se slobodno, zbog sporta kojim se ovi momci bave, može nazvati i porodičnom, takmičili su se “Partizan” iz Beograda, “Borac” iz Starčeva, “Vukovi” iz Zenice, “Komarca” iz Beograda, te ragbisti-veterani iz Siska, Niša, Zemuna…
“Ove sportske manifestacije, kao što je bila naša u Zenici, organizuju se i u drugim gradovima, u bivšim republikama, i svi se uvijek rado odazivamo jedni drugima, pa tako i drugovima iz Vršca, jer nas veže prijateljstvo od par decenija. Mi smo jedna velika ragbi porodica, kojoj je jedini cilj da sačuva ovaj plemeniti sport i ljubav prema njemu prenese na mlađe generacije. A već idućeg vikenda, 05. 10.2019. smo gosti u Sinju, na njijovom turniru. Samim ovim dešavanjima i obilaskom svih gradova, čast mi je što pored ragbija, promovišemo i najljepši grad na svijetu, našu Zenicu” – kazao nam je Andrija Petrović, predsjednik “Vukova” iz Zenice.
Kao što se i ovoga puta moglo vidjeti na Gradskom stadionu u Vršcu, ovi “mladići”, od kojih su mnogi još uvijek aktivni u seniorskim postavama svojih klubova iako su zašli u četvrtu, petu, pa i šestu deceniju, još dugo neće biti za sportsku penziju.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno