Zenica

Ponovno blokada, ponovno štrajk: Sindikat RMU Zenica organizira jednosatne štrajkove upozorenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja (RMU) Zenica u ponedjeljak, 22. maja, u sedam sati, stupaju u četverodnevni jednosatni štrajk upozorenja, koji će, ako njihovi zahtjevi ne budu usvojeni, u četvrtak, 25. maja od 15.00 sati, prerasti u generalni štrajk.

Sindikat ZD RMU Zenica je odluku o organiziranju štrajka upozorenja te generalnog štrajka, zbog nepoštivanja odredaba kolektivnog ugovora, donio na svojoj sjednici još 11. maja.

O tome su obavijestili predsjednika Samostalnog sindikata radnika zaposlenih u rudnicima Federacije Bosne i Hercegovine Sinana Husića te direktora ZD RMU Zenica Mensura Hukića.

Kao razlog za najavu i organizaciju štrajkova naveli su blokade računa preduzeća te što se nisu povećale stope radnika za kredite prema bankama za mart, kao i nemogućnost isplate istih za april.

“Blokadom računa rudnika postoji opravdana bojaznost za daljim radom i opstankom RMU Zenica”, stoji u odluci o štrajku, koju je Sindikat ZD RMU Zenica uputio na nadležne adrese.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno