Ljudi

Ponos SMŠ Zenica: Zeničanka Ilma Valentić članica ESYO orkestra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ponos srednje Muzičke škole Zenica: Zeničanka Ilma Valentić članica ESYO orkestraPonos SMŠ Zenica: Zeničanka Ilma Valentić članica ESYO orkestraovog orkestra imala je učenica trećeg razreda Srednje Muzičke škole Zenica Ilma Valentić u klasi profesorice Sanje Rokić. Ilma Valentić je učenica koja iza sebe ima niz uspješnih osvojenih nagrada sa federalnih i internacionalnih takmičenja. Ilma pohađa  dva odsjeka u Srednjoj muzičkoj školi:  instrumentalni odsjek- volina i odsjek za muzičara općeg smjera. Do sada je prva dva razreda završavala sa prosjekom 5.0.

Članica ovog uglednog orkestra postala je u septembru 2018. godine na poziv priznatog dirigenta, maestra Igora Kureta-osnivača ESYO-a, te je u decembru 2018.godine nastupila kao član orkestra i to na tri koncerta u Italiji. Koncerti su održani u Bologni, Modeni i Pavii. Ilma je u Italiju otišla pod sponzorstvom Mikrokreditne organizacije EKI.

Ilma: “Ovo je vjerovatno najbolje iskustvo u mom životu i zaista sam zahvalna na prilici koja mi se pružila. Stekla sam mnogo znanja, divna prijateljstva i napredovala u svakom pogledu. Iako su probe bile duge i naporne, svakodnevna putovanja, sve se to isplatilo divnim koncertima na kraju dana.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno