Sudske klupe

PONIŠTENE OBAVEZE: Firma „NBI Ćurić“, čiji vlasnik je Ivica Ćurić, ne duguje porez

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Firma „NBI Ćurić“, čiji vlasnik je Ivica Ćurić, ne duguje porez – Advokat Ivice Ćurića podnio krivične prijave protiv stečajnog upravnika Izudina Alića, a vodi se i postupak utvrđenja ništavosti potraživanja koja je prijavila „Heta“ Sarajevo, odnosno Hypo Alpe Adria leasing

Advokat Ivice Ćurića, izvršnog direktora JP „Autoceste FBiH“, Damir Alagić uputio je demanti na tekst objavljen početkom februara ove godine u kojem je, između ostalog, iznesen podatak da Ćurić, zapravo njegova firma „NBI Ćurić“ iz Žepča državi duguje 6,6 miliona KM.

U svom demantiju advokat Alagić je istakao da takvi navodi nemaju svoje uporište u činjenicama, što je potkrijepio Rješenjem Uprave za indirektno oporezivanje BiH i presudom Suda BiH kojim su sve poreske obaveze koje su stavljane „NBI Ćurić“ Žepče u stečaju na teret, poništene.

„Također, protiv stečajnog upravnika Izudina Alića podnesena je krivična prijava zbog nezakonitih radnji u stečajnom postupku nad „NBI Ćurić“ u stečaju, a vodi se i postupak utvrđenja ništavosti potraživanja koja je prijavila „Heta“ Sarajevo, odnosno Hypo Alpe Adria leasing, jer isti nije imao pravo da se bavi bankarskim poslovima“, navedeno je, između ostalog, u demantiju advokata Alagića.

Izvor: Slobodna Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno