Žuta minuta

Pomozite rad Narodne kuhinje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani,

vjerujemo da ste upoznati da Merhametova javna kuhinja dugi niz godina, svakodnevno, priprema jedan topli obrok za naše najugroženije sugrađane. U proteklom radu suočavali su se sa različitim poteškoćama, no, sigurno, jedna od najtežih desila se nedavno kada svojim korisnicima, a našim sugrađanima, našim komšijama, nisu mogli obezbijediti po jednu četvrt hljeba. Povećan broj korisnika, a sve manji broj donatora doveli su do toga da i taj jedini obrok koji su dobijali naši najsiromašniji sugrađani, dobijali su bez hljeba.

Ovo je razlog da Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja ‘AHI’ pokreće jednomjesečnu akciju ‘Topli obrok za sve’. Cilj ove akcije je skupljanje novčanih sredstava i kupovina najpotrebnijih prehrambenih namirnica, neophodnih za nesmetan rad Merhametove kuhinje.
Jedan obrok košta 3 KM, a u kuhinji se dnevno pravi 350 obroka, koji se distribuiraju na nekoliko punktova. Mi vas ovim putem pozivamo da se uključite u ovu akciju i date svoj doprinos (u skladu sa vašim mogućnostima), kako bi u ovim hladnim, zimskim danima svaki naš sugrađanin mogao imati jedan topli obrok.

Vjerujemo da ćete se rado odazvati ovoj akciji, unaprijed vam se od srca zahvaljujemo i molimo se da uvijek budete od onih koji imaju i koji su spremni pomoći siromašne. Akcija će trajati u periodu 20. 01.-20. 02. 2015.
Vaše priloge možete predate nekom od članova ‘’AHI’’-ja ili uplatiti putem računa Udruženja:

SPARKASSE BANK – 199 052 004 811 5780
BBI – 141 801 000 936 8898
sa naznakom ZA AKCIJU „Topli obrok za sve“

O uspješnosti realizacije akcije članovi i donatori biće obaviješteni putem web i Facebook stranice Udruženja, a više informacija o akciji možete dobiti na brojeve telefona: 061/254-920 i 061/403-744.
„Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju!“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno